Paket Bora Ćosić

Dvije važne i duhovite knjige Bore Ćosića samo 49 kn!

Bora Ćosić: “Priče o zanatima”

Ma koliko ĆosićevePriče o zanatima izgledale lako i veselo isprepleteni “duhoviti” iskazi, nećemo biti lišeni uvjerenja da autor vodi veoma ozbiljan razgovor o svijetu u kojem živi. Njegova mogućnost da taj svijet vidi kao pozornicu na kojoj se odvijaju ljudski “zanati” svjedoči samo o posjedovanju autentične predilekcije za parodično i satirično. Sve ove ljudske aktivnosti odvijaju se na golim daskama, bez flore i faune, bez pejzaža i okruženja. Izvedene u izuzetnoj čistoći i preciznosti, one dobivaju upravo svojom malobrojnošću i svedenošću.

Bora Ćosić: “Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji

Pogled na revoluciju, rat, velika povijesna zbivanja opisana su iz perspektive dječaka. Njegovo pričanje, šturo i jednostavno, otkriva svu apsurdnost i laži svijeta izvan obitelji. Roman koji osvaja svojim jednostavnim, čitkim stilom, nasmijat će vas gotovo doslovce do suza, do otkrivanja potpunog besmisla i dehumanizacije jednog sistema. Za vrijeme balkanskih ratova autor tako utjecajnih knjiga kao što je Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji i na kraju svih iluzija oslobođene knjige Nulta zemlja postao je jednim od najvažnijih intelektualnih glasova s jugoistoka Europe.

34,30 kn
Brzi pregled
Pročitaj više

Priče o zanatima

God. izd.: 2008.
Broširano, šivano
146 str.

Malaparteu, slavnom ratnom romansijeru, bez sumnje bi se mogla dopasti pripovedačka proza Bore Cosića. Bora Cosić ima trideset i pet godina i, kako se meni čini, na originalan i oštrouman način svojom sjajnom, stilski raskalašenom knjigom “Priče o zanatima”, odgovara na pitanje šta je radio za vreme rata.

Draška Redjep

Kartama za Schwarzer-Peter igrat će se ovdje poker.

Viktor Žmegać, 1968.

Na momente se autorov stil tako poistovjetio sa Babeljevim da to služi na čast njegovoj senzibilnosti. Ma koliko Ćosićeve priče izgledale lako i veselo isprepleteni “duhoviti” iskazi, nećemo biti lišeni uverenja da autor vodi veoma ozbiljan razgovor o svetu u kome živi. Njegova mogućnost da taj svet vidi kao pozornicu na kojoj se odvijaju ljudski “zanati” svedoči samo o posedovanju autentične predilekcije za parodično i satirično. Sve ove ljudske aktivnosti odvijaju se na golim daskama, bez flore i faune, bez pejsaža i okruženja. Izvedene u izuzetnoj čistoti i preciznosti, one dobijaju upravo svojom malobrojnošću i svedenošću. Bora Cosić je neosporno pravi, a čini mi se i jedini popartistički autor u srpskoj književnosti.

Branimir Donat, 1970.

… mislim da će se to dešavati sa mnogima koji se ove jeseni budu družili sa obnovljenom knjigom Bore Cosića “Priče o zanatima”… Bora Ćosić je i nov i snažan i moderan na način velikih pisaca i siguran sam da je jedan od retkih savremenika čija će se slava uvećavati sa svakom novom decenijem.
Veliko pitanje je: kako ćemo nazvati Vašu knjigu? Nama ovde čini se najboljim Kako su popravljeni naši klaviri Wie unsere Klaviere repariert wurden, šta biste rekli na to?

Peter Urban

39,00 kn
Brzi pregled
Dodaj u košaricu

Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji

God. izd.: 2006.
Broširano, šivano
158 str.

Pogled na revoluciju, rat, velika povijesna zbivanja opisana su iz perspektive dječaka. Njegovo pričanje, šturo i jednostavno, otkriva svu apsurdnost i laži svijeta “izvan obitelji”. Roman koji osvaja svojim jednostavnim, čitkim stilom, nasmijat će vas gotovo doslovno “do suza”, do otkrivanja potpunog besmisla i dehumanizacije jednog sistema. Za vrijeme balkanskih ratova autor tako utjecajnih knjiga kao što je Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji i na kraju svih iluzija oslobođene knjige Nulta zemlja postao je jednim od najvažnijih intelektualnih glasova s jugoistoka Europe.

Sybille Cramer, Frankfurter Rundschau

Nitko nije zdvojnije demantirao cijelu svoju biografiju i svoje djelo, ali nitko nije ni zabavnije pisao o apsurdnosti književničke egzistencije u ludoj Srednjoj Europi.

Norbert Wehr, Suddeutsche Zeitung

39,00 kn
Brzi pregled
Pročitaj više