Sadržaj

Jednosmjerna ulica

Miroslav Mićanović, rođen 1960, autor je generacije afirmirane tijekom osamdesetih, najprije kao pjesnik, a potom i kao iznimno senzibilan pripovjedač, koji je dosad objavio dvije prozne knjige: Trajekt i Zapadni kolodvor. Knjige su bile dio proznoga koncepta naslovljenog Jednosmjerna ulica i sada se pojavljuju po prvi put u integralnom izdanju istoimena naslova.

O kakvoj je knjizi riječ najbolje će posvjedočiti zapažanja triju kritičarki, još uvijek aktivnih u dnevnim listovima. Helena Sablić Tomić, kritičarka Vjesnika, za Mićanovića kaže da je „jedan je od rijetkih autora koji je uspio održati spisateljsku strast za pronalaženjem osobnog zadovoljstva u tekstu, ali i briljantni literarni osjet za narativno “seciranje” vidljivoga“. Za Jagnu Pogačnik, kritičarku Jutarnjeg lista, riječ je o onoj vrsti proznih knjiga koje ne koketiraju i očaravaju svojom površnom atraktivnošću, nego zavode dubinski i pružaju veliko užiće senzibiliziranom čitatelju.

Mirjana Jurišić, donedavna stalna kritičarka Večernjeg lista, kaže da za pisca „takve suptilne energije kojom prati '“skrivene procese jednostavne svakodnevice”, pisanje, unatoč imenu njegova dvoknjižnog projekta, nikad neće biti – jednosmjerna ulica. Uvijek će mu, naime, u susret, iz drugoga smjera, kretati neka srodna duša, neki podjednako senzibilan čitatelj.“

98,00 kn

Nema na zalihi

SKU: 9789537355692 Kategorija: