Sadržaj

Julije Knifer

God. izd.: 2002.
Ilustr. Color, C/B
272 str.
Preveo: Graham McMaster
Diakolori i fotografije: Damir Fabijanić

Jedan od naših najvećih i najupečatljivijih umjetnika XX. stoljeća, Julije Knifer, dobio je svoju prvu monografiju objavljenu u Hrvatskoj. U Francuskoj, zemlji u kojoj boravi više od deset posljednjih godina, izašla mu je prošle godine kod uglednog nakladnika Adama Bira vrlo kvalitetna monografija koju potpisuje sveučilišni profesor sa Sorbonne, ugledni povjesničar umjetnosti i kritičar Arnauld Pierre.

Kniferovu novu, opsegom znatno veću monografiju izdala su dva hrvatska nakladnika – “Meandar” i “Studio Rašić”, a autor joj je Zvonko Maković, najbolji poznavatelj Kniferova djela, sveučilišni profesor i jedan od vodećih povjesničara umjetnosti i likovnih kritičara. Maković više od trideset godina sustavno prati rad Julija Knifera, priredio mu je više izložaba u zemlji i inozemstvu, a prošle ga je na 49. Venecijanskom Bijenalu izabrao da zastupa Republiku Hrvatsku.

Kniferovu su izložbu u Palazzo Querini Stampalia, gdje je bio hrvatski nacionalni paviljon, mnogi utjecajni svjetski kritičari i časopisi proglasili među najboljom na cijelome Bijenalu.

199,20 kn

Nema na zalihi

SKU: 9789532060577 Kategorija:
Dimenzije 24.5 × 30.5 cm
Dimenzije 24.5 × 30.5 cm
Autor

Maković Zvonko