Sadržaj

Narav televizije

God. izd.: 2008.
Broširano, šivano
310 str.

Dobitnik nagrade Kiklop za knjigu eseja 2009. godine

“Narav televizije” zbirka je kozerija, eseja i studijskih rasprava dijelom o tipičnim crtama televizije, dijelom o vrlo pojedinačnim emisijama, televizijskim ljudima i televizijskim trendovima. Svim je tekstovima u temelju ista intriga: jaka usmjerenost na detekciju općih crta i njihovih psiholoških i kulturoloških implikacija – [npr. programske redovitosti, uređenosti, serijalnosti, manire intimizma, problema propagande, javne kulturne funkcije…].

Ali, brojne tekstove obilježava i kritičko-opservacijska upućenost na trenutak, odnosno na konkretne povijesne oblike i promjene u njima, ponajviše svojedobno jedine i zadugo dominantne domaće kuće – Televizije Zagreb, odnosno Hrvatske televizije. Prisutna je, naravno, i procjena najnovijega stanja konkurencije brojnijih televizijskih postaja u novoj Hrvatskoj (esej Konkurencija kao unifikacija).

IZ SADRŽAJA: Spikeri, njihove uloge i problemi; Serije i serijalnost; Ponašanje i obnašanje; Dnevnik u tijesku politike; Televizija prema filmu; Pristranost i nepristranost vijesti – ratni i mirnodopski Dnevnik HTV-a; Reportaža i žurnalizam; Programska narav televizije.

23,70 kn

SKU: 9789537355128 Kategorija:
Dimenzije 12.5 × 20 cm
Dimenzije 12.5 × 20 cm
Autor

Turković Hrvoje