Back Cover
Sadržaj

Pa i ljubav

Sa slovenskog prevela Anita Peti-Stantić
Godina izdanja: 2020
Cijena: 160 kn

U ovom majstorski ispripovijedanu romanu pisac spaja intimne sudbine pojedinaca s važnim društvenim tokovima i povijesnim silnicama na uzavreloj pozornici Drugog svjetskog rata.
Usred rata, okupacije, logora i gerilskih borbi isprepliću se četiri priče o četiri osobe koje su žrtve ili napadači, nekad i oboje. Svaki od Jančarovih junaka u jednom je trenutku žrtva, e da bi, promjenom ratnih okolnosti, ubrzo postao pobjednik i osvetnik, posjednik moći i osoba koja odjednom dolazi u priliku odbaciti nekadašnje strahove i nametnute uloge. Svaki od Jančarovih junaka pokušava na svoj način obraniti svoju ljubav od besmisla zla i od propadanja ljudskog dostojanstva.
Pa i ljubav nije, kao što možda sugerira naslov, ljubavni roman, a nije ni povijesni roman, nego roman o ljubavi. Više od priče i usuda ljubavi i više od priče o ratu, u kojemu se ta ljubav zatekla, tematizira usamljen napor pojedinca kako ljubav unatoč svemu zaštititi i sačuvati.” (Delo)

Za roman Pa i ljubav Drago Jančar po četvrti put dobio je uglednu slovensku Nagradu kresnik, a potom i Austrijsku državnu nagradu za europsku književnost 2020. za cjelokupan opus.

128,00 kn

SKU: 9789533342726 Kategorije: ,