Sadržaj

Razaznanja

Izdanje: Meandarmedia 2011
Cijena 99 kn
132 stranice
broširano, šivano

 

Pjesme u ovoj knjizi plod su dugotrajnog, prikrivenog i naknadno osviještenog poriva za promišljanjem latentnih slojeva osobne životne zbilje. Posve izvan tekućih preokupacija svakodnevlja, u nepredviđenim trenucima noćnog buđenja ili bdijenja, iznicala su pitanja, slike ili slutnje o mnogočemu što na danjem svjetlu nikad ne bi moglo doći na vidjelo. Potreba da se to zabilježi na nekom papiriću u polumraku prije nego nestane, ili pak da se dozove iz dubine bića, kad je ono posve bespomoćno u suočenju s ništavilom, postala je gotovo ustaljenom navikom. Ili čak svojevrsnom terapijom.

Naknadnim sređivanjem tih noćnih bilješki autoru je postajalo jasno da u njima progovara o vrlo velikom broju tema i motiva, o čitavom spektru formalno nesputanih uvida, razaznanja, u kojima se rastaču ili nadilaze osobni i vladajući svjetonazorski obrasci. Tako je postupno sazrela pomisao, pa i odluka, da se ta građa sredi i u odgovarajućem izboru objavi u jednoj knjizi.

Knjiga slijedi uglavnom kronološku liniju i ovaj izbor obuhvaća razdoblje od petnaestak godina, iz potencijalnih, neobjavljenih zbirki pjesama, koje čine u svakom pogledu jedinstvenu cjelinu.

39,60 kn

Nema na zalihi

SKU: 9789537355852 Kategorija: